Social 10 Iulie 2018 10:29
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod rosu de inundatii in bazinele hidrografice ale raurilor Oltet, Cerna si Olt.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice: Oltet – bazin superior, Cerna (afluent al Oltetului), Olt – afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru – amonte Ac. Ionesti, judetele Valcea, Gorj si Arges.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice: Oltet, Cerna, Olt – afluentii de dreapta aferenti sectorului avertizat", se arata in atentiobnarea, care este in vigoare pana la ora 20:00.

Citeste si: Cod GALBEN si cod PORTOCALIU de ploi in aproape toata tara, in urmatoarele ore


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.