Social 10 Iulie 2018 10:17
Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben si cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata si ploi abundente.

"In cea mai mare parte a tarii, pe parcursul zilei de marti, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta local prin averse cu caracter torential, descarcari electrice frecvente, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina.

Prin cumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Incepand de seara, aria ploilor va fi in restrangere catre nord-est, iar pe timpul noptii de marti spre miercuri in Moldova si zona Carpatilor Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp", se arata in atentionarea cod galben, care este in vigoare pana la ora 21:00.

"In jumatatea de nord a Olteniei si a Munteniei, in sudul Transilvaniei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura va continua sa ploua, temporar abundent si se vor cumula cantitati de apa de 25...35 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/m", se arata in avertizarea cod portocaliu, valabila pana la ora 18:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.