Social 9 Iulie 2018 10:51
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) considera ca modificarile aduse Codului Penal in Parlament sunt extrem de toxice pentru sanatatea mediului de afaceri national, iar ele vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor, se arata intr-un comunicat de presa.

"Abuzurile unor reprezentanti ai statului sunt nu doar certe, ci si foarte frecvente, fiind confirmate de decizii ale instantelor romanesti. Abuzurile functionarilor publici pun in pericol investitii generatoare de locuri de munca si afecteaza mediul concurential national.

Antreprenorii romani din toata tara s-au lovit in multe situatii, intre altele, de intarzierea nejustificata a unor avize solicitate de lege sau de fraudarea procedurilor la licitatiile publice.

Cu atat este mai surprinzatoare decizia din Parlament, cu cat oamenii de afaceri romani au cerut, in repetate randuri, de-a lungul anilor, masuri pentru reducerea arbitrariului din deciziile institutiilor publice de la nivel local si central. De aceea, o justitie eficienta, avand la depozitie un Cod Penal modern reprezinta o asteptare importanta a companiilor si a antreprenorilor romani.

In opinia sistemului cameral, Romania are nevoie de o legislatie penala care sa respecte standardele europene, iar o modificare a legilor penale in pripa nu face decat sa slabeasca credibilitatea tarii in fata partenerilor europeni. Modificarea intempestiva a Codului Penal creeaza perceptia de lipsa de predictibilitate si va afecta negativ credibilitatea Romaniei ca destinatie de investitii. (...)

Camera de Comert si Industrie a Romaniei solicita public partilor interesate sa faca tot ce e posibil pentru anularea acestor modificari nocive care vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor din Romania", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.