Social 7 Iulie 2018 22:01 de Clara Vacaru
Twitter a suspendat in doua luni peste 70 de milioane de conturi suspectate ca propaga informatii false, in cadrul luptei sale impotriva activitatilor rau intentionate, a relatat sambata Washington Post, potrivit AFP.

Conform cotidianului american, care citeaza date confirmate de Twitter, nivelul suspendarilor este in medie de peste un milion pe zi si a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, cand peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar intr-o saptamana. Tendinta ramane aceeasi in iulie, a precizat Washington Post.

Principalele retele de socializare, in frunte cu Facebook si Twitter, au introdus reguli mai stricte pentru publicitatea politica, dupa criticile puternice privind 'laxismul' in fata proliferarii de informatii false in timpul campaniei electorale din SUA din 2016. In numeroase cazuri, mesajele erau postate de conturi automate sau de conturi din Rusia.

In mai, Twitter a anuntat introducerea in curand a unor noi reguli pentru cei care vor anunturi politice: ei vor trebui sa furnizeze documente autentificate prin care sa poata atesta ca se afla intr-adevar in SUA. In contextul in care in noiembrie vor avea loc alegeri la jumatate de mandat pentru Congres, candidatii vor trebui la randul lor clar identificati ca atare pe contul lor.

"Twitter se debaraseaza de conturi false cu o viteza record", a scris sambata presedintele american pe aceasta retea de socializare pe care o foloseste zilnic, intrebandu-se daca cele ale New York Times si Washington Post, doua ziare pe care le ataca permanent pentru relatarile lor politice, nu se numara printre conturile sterse.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.