Social 6 Iulie 2018 13:57 de Clara Vacaru
Daca iti doresti un candelabru pentru casa ta, indiferent de incaperea in care vrei sa il amplasezi, inseamna ca vrei sa adaugi un strop de eleganta si rafinament spatiului respectiv. Un candelabru reprezinta cartea de vizita a unei camere, fie ca vorbim despre living sau despre dormitor, oferind o prima impresie foarte buna celor care iti trec pragul.

De aceea, este extrem de important sa stii cum sa alegi candelabrul potrivit, insa nu vom discuta in randurile de mai jos despre stil sau gust, ci despre ceva putin mai tehnic: dimensiunile unui candelabru. Este foarte important sa tii cont de acest aspect, atunci cand cumperi online un candelabru, pentru a obtine un rezultat de exceptie. Tine cont de faptul ca putina matematica nu strica, nici macar atunci cand vrei sa integrezi un astfel de corp pentru iluminat in decorul casei tale. Sa incepem:

Latimea unui candelabru

Asa cum spuneam si putin mai sus, matematica se dovedeste a fi extrem de utila, atunci cand alegi sa calculezi latimea potrivita a candelabrului, in functie de dimensiunile spatiului in care vrei sa il amplasezi. Cum faci acest lucru? Simplu.

(1) Masoara in centimetri lungimea camerei respective.
(2) Repeta acelasi calcul si cu latimea camerei.
(3) Aduna cele doua valori
(4) Imparte suma obtinuta la 10

In cazul in care sub candelabrul pe care vrei sa il amplasezi se va afla o masa, specialistii recomanda un diametru optim al abajurului cu cel putin 30 de cm mai mic decat dimensiunile mesei, pentru a evita astfel senzatia de sufocare in camera respectiva.

Inaltimea unui candelabru

Tot un pix si o foaie te ajuta si in cazul calcularii inaltimii optime a candelabrului. Daca vei urma toti pasii pe care ti-i spunem mai jos, poti fi sigur ca ai achizitionat candelabrul potrivit ca inaltime, perfect pentru dimensiunile spatiului respectiv. Asadar, iata ce trebuie sa faci:

(1) Asigura-te ca locul in care vrei sa amplasezi candelabrul se afla la 120 cm fata de perete.
(2) Calculeaza apoi inaltimea locului in care vrei sa amplasezi candelabrul - cm.
(3) Imparte apoi inaltimea obtinuta la 30 si apoi inmulteste rezultatul cu 8.
(4) Astfel, obtii inaltimea optima a candelabrului, in functie de dimensiunile acelei camere.

Citeste si:
Lungimea părului tău dezvăluie mai multe despre personalitatea ta
Lungimea părului tău...

Important: in cazul in care candelabrul din camera respectiva nu atarna deasupra unei mese, regula de mai sus nu se aplica. Stii ce ai de facut in acest caz? Ei bine, cel mai inalt ocupant al casei va fi considerat un punct de reper excelent, iar lungimea candelabrului va trebui sa lase o distanta de cel putin 15 cm intre abajur si punctul de reper.

Lungimea bratului unui candelabru

Cat de mult trebuie sa atarne un candelabru deasupra unei mese? Ei bine, raspunsul este dat de inaltimea tavanului incaperii respective:

Tavan camera < 240 cm - candelabrul poate atarna intre 70-80 cm deasupra mesei

Tavan camera > 240 cm - candelabrul poate atarna intre 90-100 cm deasupra mesei

Masoara apoi inaltimea dintre masa si tavan, din care scazi apoi (vezi valorile mai sus, in functie de inaltimea tavanului) inaltimea recomandata la montaj. Astfel, obtii inaltimea optima a bratului candelabrului.

Citeste si:
Surse neoficiale: Viitorul Opel Insignia va fi un SUV de dimensiuni...
Surse neoficiale: Viitorul...

Daca vrei sa cumperi online un candelabru deosebit pentru casa ta, intra chiar acum pe eco-iluminat.ro si alege modelul potrivit. Mai mult decat atat, poti pune in cosul de cumparaturi, alaturi de candelabrul dorit, si o multime de alte corpuri de iluminat, ce vor aduce in casa ta caldura pe care tu o cauti de la o sursa de lumina perfecta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.