Social 6 Iulie 2018 13:27 de Clara Vacaru
Vara este anotimpul perfect daca vrei sa petreci foarte mult timp impreuna ca copilul tau. Daca nu stii ce sa faci, avem noi cateva sfaturi pentru tine.

Pune-ti mintea de la contributieGandeste-te putin si o sa gasesti foarte multe variante de petrecere a timpului cu copilul tau. Una dintre ele ar fi sa-ti duci toata familia intr-o vacanta all-inclusive in Turcia, Bulgaria sau in Grecia. O alta ar fi sa intocmesti, impreuna cu copilul tau (daca este suficient de mare), un program pentru toate zilele de weekend ramase pana la finalul verii. De exemplu, intr-unul dintre weekenduri ati putea sa mergeti intr-o excursie la munte, intr-un altul sa participati la o competitie sportiva dedicata familiilor, iar in altul sa va duceti la pescuit, pe un lac aflat in apropiere de casa voastra. Daca nu gasesti destule activitati cu care sa umpleti zilele de weekend din perioada verii, discuta cu prietenii tai cu copii si roaga-i sa te ajute cu niste recomandari. Cu siguranta ca vei primi o multime de idei din partea lor, pe care sa le pui in practica foarte simplu.

Mergi la cumparaturi

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care poti sa le faci pe timp de vara este sa mergi la cumparaturi de rechizite scolare. Astfel, nu doar ca vei evita toata aglomeratia din magazine din preajma inceputului de an scolar, dar vei face cumparaturi la preturi foarte bune. Cel mai bine ar fi sa-i iei copilului tau cat mai multe rechizite, care sa-i ajunga atat la inceputul anului scolar, cat si in primele 3-4 luni de scoala.

Copilul tau o sa aiba nevoie si de haine noi pentru scoala, pe langa rechizite. Asadar, profita de lunile de vara ca sa-i cumperi lui sau ei si articole de imbracaminte si incaltaminte. Daca nu ai bani ca sa le achizitionezi pe toate in acelasi timp, cumpara-i in fiecare luna o parte dintre el.

Dezvolta-i creativitatea

Ti se pare ca baiatul tau sau fata ta este foarte creativa? Foarte bine! Insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa depui anumite eforturi ca sa-i stimulezi si mai mult creativitatea copilului tau. Ca sa-l incurajezi pe copilul tau sa fie creativ, ai putea sa faci mai multe lucruri. O propunere ar fi sa-l inscrii intr-un club de sah. O alta ar fi ca, daca este suficient de mare, sa-i cumperi un telefon mobil, pe care sa-i instalezi diverse aplicatii educationale. Un alt lucru pe care l-ai putea face pentru dezvoltarea creativitatii copilului tau ar fi sa va inscrieti impreuna intr-o organizatie neguvernamentala, astfel incat sa va implicati cat mai des in activitati de voluntariat.

Citeste si:
Cumpărături în rate online vs. offline: care este diferența?
Cumpărături în rate online...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.