Social 1 Iulie 2018 11:30
Studentii vor beneficia de reducere de 50% si pentru titlurile de calatorie: cartela de 2 calatorii, cartela de 10 calatorii si abonament saptamanal, anunta Metrorex prin intermediul unui comunicat.

"Din 1 iulie 2018 Metrorex introduce in oferta tarifara urmatoarele titluri de calatorie:

  • 2 calatorii pentru studenti – 2,50 lei;
  • 10 calatorii pentru studenti – 10 lei;
  • Abonament saptamanal pentru studenti – 12,50 lei.
Noile facilitatile pentru studenti sunt introduse in baza Hotararii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilitatilor de transport intern feroviar si cu metroul", arata Metrorex.

De asemenea, studentii vor avea posibilitatea sa achizitioneze si alte noi tipuri de cartele, de la casieria speciala din statia Piata Romana.

In egala masura se precizeaza ca "titlurile de calatorie nu pot fi combinate in decursul a 30 de zile consecutive de la data cumpararii a unuia din cele trei tipuri de titluri de calatorie reduse. Astfel, pot fi achizitionate maximum 4 abonamente saptamanale sau maximum 3 cartele cu 10 calatorii sau maximum 10 cartele cu 2 calatorii. Variantele propuse pot fi achizitionate doar in cazul in care nu se cumpara abonamentul lunar cu reducere pentru studenti.

Actele necesare la emiterea abonamentului lunar gratuit pentru studenti sunt: legitimatia de student pentru gratuitate la transport si cartea de identitate sau pasaportul. Prevederile legale amintite mai sus, se aplica si studentilor din provincie", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.