Social 30 Iunie 2018 13:27
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare cod rosu de inundatii pe rauri din judetele Brasov si Covasna, in vigoare pana sambata seara.
Update 13:26- "Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus, judetele Harghita, Bacau, Covasna, Neamt.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinul inferior al raului Trotus, aval s.h. Targu Ocna", se arata intr-o noua atentionare.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice: Tarlung – bazin mijlociu si inferior, judetele Brasov si Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinul inferior al raului Tarlung, in zona de confluenta cu raul Negru (zona localitӑtii Bacel)'', se arata in avertizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.