Social 28 Iunie 2018 14:51 de Clara Vacaru
Renovarea unei case vechi reprezinta un proiect mai mult decat interesant, deoarece presupune nu doar pastrarea unicitatii imobilului respectiv, dar si integrarea unui suflu nou, modern, in spatiul deja existent, prin amenajari si produse de decor - lustre pentru dormitor, placi ceramice pentru baie si bucatarie, tehnologie pentru living si dormitoare.
De aceea, un astfel de proiect trebuie tratat cu maxima responsabilitate, inca din fazele sale incipiente. Asadar, iata care sunt cele mai importante 4 lucruri de care trebuie sa tii cont, inainte de a incepe renovarea unei case vechi.

1. Gasirea unei echipe de profesionisti
Pentru a obtine rezultatul scontat, colaborarea cu oamenii potriviti este extrem de importanta, chiar si in cazul unui astfel de proiect. De aceea, fa-ti inainte foarte bine temele pentru a afla care sunt cei mai in masura “meseriasi” in acest domeniu si nu ezita sa le ceri un pret estimativ, in functie de informatiile pe care le furnizezi in prealabil. Portofoliile acestora te ajuta foarte mult sa iti faci o idee despre modul in care au reusit sa duca la bun sfarsit proiecte anterioare de renovare a caselor vechi, asa ca fa-ti timp sa treci cu multa rabdare prin acestea.

2. Autorizatii necesare de la Primarie
Dupa ce crezi ca ai gasit echipa potrivita pentru proiectul de renovare a casei tale, stabiliti de comun acord toate modificarile pe care vrei sa le faci la nivelul imobilului respectiv. Este extrem de important acest pas, pentru a obtine apoi de la autoritatile abilitate un aviz ce atesta faptul ca aveti voie sa interveniti cu modificari in permietrul respectiv.

ATENTIE: este extrem de important ca toate renovarile sa fie trecute in acel aviz, pentru ca in caz contrar, lucrarea nu va respecta rigorile legii. In acest pas al proiectului, comunicarea cu arhitectul sau cu echipa de constructori trebuie sa fie extrem de buna, pentru a stabili exact ce se poate si ce nu se poate construi.

3. Izolatia termica
Acest aspect este deosebit de important in cadrul unui proces de renovare a unei case vechi, deoarece timpul si actiunile nocive ale fenomenelor naturale (cutremure, caderi de apa etc ) pot afecta serios capacitatea unui imobil de a oferi caldura pe timp de iarna. Cea mai eficienta metoda consta in izolatia termica a mansardei. Astfel, la nivelul acesteia se va pune un strat de vata minerala captusit cu folie de aluminiu. Pentru mai mult confort termic, captusirea cu un strat de polistiren de 10 cm, peste care sa puneti unul de vata minerala si folie de aluminiu, este solutia perfecta.

4. Decoratiuni interioare
Cand vine vorba de amenajari si decoratiuni interioare, ai la dispozitie o multime de variante din care poti alege, de la corpuri de iluminat la placi ceramice, de la cromatica peretilor la cea a draperiilor. Lustre pentru dormitor, candelabre, materiale textile deosebite pentru canapele sau perdele, indiferent de stilul pe care il alegi, acesta trebuie sa respecte ideea mixului nou-vechi, pentru un efect de senzatie. Asa cum spuneam si putin mai sus, colaborarea cu un specialist este binevenita, pentru a oferi casei tale exact confortul pe care il cauti, in urma renovarii sale.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.