Social 27 Iunie 2018 11:18
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis atentionari cod portocaliu si cod galben de inundatii pe rauri din mai multe bazine hidrografice.

Pana joi la ora 14:00, este in vigoare o atentionare de cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Arges – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov), Ialomita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Calmatui (judetele Buzau si Braila), Buzau – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele: Brasov, Covasna si Buzau), Putna - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Vrancea si Buzau) si pe raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

De asemenea, tot cod galben va fi si pe raurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior si mijlociu, Olt afluentii aferenti sectorului aval confluentӑ Cibin – amonte Ac. Dragasani (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges si Valcea), Suceava – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Moldova – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Bistrita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Suceava, Neamt si Harghita), Trotus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Harghita, Neamt, Bacӑu si Covasna), Jijia – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Botosani si Iasi), Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Neamt, Bacӑu, Vaslui, Vrancea si Galati), anunta hidrologii.

In intervalul 27 iunie, ora 12:00 – 28 iunie ora 06:00, este valabil un cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Teleajen (judetul Prahova), Buzau – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele: Brasov, Covasna si Buzau), Putna - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Vrancea), Rm. Sarat bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Vrancea si Buzau).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Prahova, Vrancea si Buzau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.