Social 25 Iunie 2018 17:21 de Clara Vacaru
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a se stabili daca pozitiile publice exprimate in ultima perioada la adresa ICCJ si a judecatorilor ei sunt de natura a le afecta independenta, impartialitatea sau reputatia.

Potrivit unui comunicat al ICCJ transmis Agerpres, Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dezbatut luni unele chestiuni de actualitate privind activitatea instantei si pozitiile publice exprimate la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a judecatorilor ei.

"In urma dezbaterilor care au avut loc s-au hotarat urmatoarele: emiterea unei adrese catre Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea exercitarii atributiei prevazute in art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii atunci cand, prin diferite atitudini sau afirmatii publice, sunt afectate independenta, impartialitatea sau reputatia judecatorilor ori se creeaza suspiciuni nejustificate cu privire la acestea", se precizeaza in comunicat.

Instanta suprema mai cere institutiilor de presa scrisa si audiovizuala sa dea dovada de echilibru atunci cand preiau si difuzeaza informatii, nesustinute de probe, cu privire la activitatea instantelor judecatoresti si la conduita judecatorilor.

De asemenea, Adunarea generala a decis formularea unui apel catre persoanele si institutiile care lanseaza afirmatii in spatiul public, in sensul de a prezenta si probele care le sustin declaratiile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.