Social 25 Iunie 2018 11:37 de Clara Vacaru
Gasim pe piata tot mai multe jucarii inspaimantatoare, eroi din desene animate, care nu fac altceva decat sa ii sperie pe cei mici. Multe dintre ele nici nu ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile esentiale, locomotorii, fiind obiecte nefolositoare. Tocmai din acest motiv, pentru a te asigura ca il faci fericit pe cel mic, alege-i cu grija jucariile. Iata ce iti recomandam!

Jucariile potrivite trebuie alese in functie de varsta, dar si de preferintele copilului. Daca vei sti sa le alegi pe cele corecte, vei putea imbina utilul cu placutul, copilul invatand multe dintre activitatile esentiale, fara sa isi dea seama.

Jucarii recomandate pentru a-i distra pe cei mici

Vehicule. Vorbim despre masinute, biciclete, triciclete, tractorase, trotinete si altele. Sunt jucariile care ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitati precum: coordonarea mainilor cu ochii, concentrarea, echilibrul, dorinta de a fi mereu primii. In topul recomandarilor se afla gama variata de masinute fara pedale pentru copii deoarece au un dublu rol. In primul rand sunt recomandate pana si celor mai mici, cu varsta de 2 ani, dar si pentru faptul ca ii ajuta pe cei mici sa isi intareasca muschii picioarelor, sa isi dezvolte echilibrul si sa isi faca noi prieteni, alti copii de varste apropiate.
Mai mult de atat, a inceput vara, este sezonul preferat al copiilor deoarece pot sta afara tot mai mult timp. Jucariile de exterior sunt cele mai cautate, fiind elementele ideale de joaca si pentru baietei, dar si fetite.

Jucarii de memorie.
Jocurile care ii responsabilizeaza pe cei mici sunt cele mai indicate. Acestia vor fi fericiti sa se joace si, in acelasi timp sa invete sa numere, sa citeasca sau sa deosebeasca culorile. Mai mult de atat aceste jocuri ii vor face sa devina competitivi si sa isi doreasca sa fie intotdeauna pe primul loc, ceea ce nu-i rau deloc. Integram aici si jocurile de stiinta care le dezvolta curiozitatea celor mici, dorindu-si sa exploreze si sa invete cat mai multe lucruri noi.

Jocuri creative. Invata-l pe copil de mic sa picteze, sa deseneze, sa coloreze sau chiar sa cante. Ajuta-l sa isi dezvolte imaginatia, sa isi descopere pasiunile si chiar, de ce nu, sa ajunga la un nivel de performanta. Jocurile creative au rolul de a le dezvolta abilitati esentiale, care le vor prinde bine toata viata, mai ales daca le invata de la varste fragede. In felul acesta, timpul ii va ajuta sa se imbunatateasca tot mai mult.

Lego, puzzle, jocuri de constructie. Copiii nu se vor plictisi niciodata de aceste jocuri. Intotdeauna vor avea o alta idee despre cum sa construiasca un castel. Aceste jocuri ii ajuta sa devina creativi, inventivi si cu o imaginatie bogata. Fac parte din gama jucariilor educative deoarece fiecare joc in parte poate avea o tema diferita, o modalitate noua de constructie, o noua idee de reusita.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.