Social 24 Iunie 2018 10:38
O femeie in varsta de 73 de ani, care locuia in manastirea Vovidenia, Slava Rusa, judetul Tulcea, a murit carbonizata duminica dimineata in urma unui incendiu provocat cel mai probabil de la o lumanare lasata aprinsa, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta.

Femeia nu era maicuta, dar locuia singura intr-o casa din perimetrul manastirii de rit vechi.

Pentru stingerea incendiului, ISU Delta a intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma si cinci subofiteri din cadrul Statiei de pompieri Babadag.

Manastirea Vovidenia din satul Slava Rusa este unul din putinele asezaminte monahale de rit vechi din Romania si dateaza de la finele secolului al XVIII-lea.

Acest lacas isi are originea in secolul al XVII-lea, cand calugarii rusi veniti in Dobrogea dupa ruptura produsa in biserica rusa in timpul patriarhului Nikon au ridicat un mic schit si o biserica mica din lemn. Ulterior acestia s-au retras intr-o padure din apropiere, informeaza Agerpres.

La sfarsitul anului 2014, mai multe chilii din aceeasi manastire si bunuri in valoare de 100.000 de lei au ars intr-un incendiu cauzat cel mai probabil de un cos de fum defect, potrivit ISU Delta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.