Social 21 Iunie 2018 17:27
Comisia Europeana a anuntat ca urmareste cu atentie si ingrijorare evenimentele referitoare la reforma sistemului judiciar si a codului penal din Romania si va analiza legislatia adoptata si compatibilitatea acesteia cu standardele europene si internationale, a declarat joi executivul comunitar.

''Comisia urmareste indeaproape si cu ingrijorare evolutiile in desfasurare din Romania. Asa cum am subliniat in mod repetat, lupta contra coruptiei si asigurarea unui sistem judiciar independent si profesionist este de prima importanta. Acest lucru face parte si din rapoartele elaborate de Comisie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context, urmarim indeaproape reformele sistemului judiciar si ale Codului Penal din Romania. Vom examina legislatia adoptata si compatibilitatea acesteia cu standardele UE si internationale in domeniu'', a declarat un purtator de cuvant al executivului comunitar.

Mai multe persoane au protestat miercuri, pe holul Parlamentului, fata de modificarea Codului de procedura penala, in timpul discursului din plen al premierului Viorica Dancila, care a prezentat stadiul procesului de pregatire pentru preluarea de catre Romania a presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene in ianuarie 2019.

De asemenea, in cursul serii mii de persoane au protestat la Bucuresti si in alte orase din tara impotriva modificarilor adoptate la Codul de procedura penala, scandand lozinci impotriva Guvernului si PSD, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.