Basescu sustine ca, timp de 10 ani, in calitate de presedinte al Romaniei, a avut ca obiectiv "consolidarea institutiilor statului".

"Este greu sa gasesti un individ cu un caracter mai mizerabil decat Dragnea. La mitingul de sambata din Piata Victoriei, infiera cu manie proletara, in fata a circa 100.000 de naivi adusi 'pe tabel de prezenta' din toata tara, 'statul paralel'. (...) Si ce sa vezi? In epocalul discurs, tixit de perfidie si minciuna, lui Dragnea ii da prin cap sa spuna ca Basescu a creat 'statul paralel'. In regula, o sa fiu oricand de acord ca, timp de 10 ani, unul din obiectivele mele a fost consolidarea institutiilor statului. Ca uneori aceste institutii au facut abuzuri grave, pentru care procurori si judecatori trebuie sa raspunda, iarasi sunt de acord. Ca trebuie modificate legi pentru ca abuzurile sa nu mai fie posibile, este un alt lucru pe care il sustin. Dar, daca eu am creat 'statul paralel' pe care Dragnea vrea sa-l distruga sau sa-l supuna, este cert ca tot Dragnea este cel care a lins cu sarg pe toti sefii institutiilor 'statului paralel' pe care azi ii acuza", a scris Basescu, pe Facebook.


Potrivit liderului PMP, sintagma 'stat paralel' nu are nicio acoperire in realitate.

"Este vorba insa despre procurori, judecatori, sefi ai unor institutii de forta, protocoale secrete, dosare penale selective etc., iar aici este vorba despre calitatea unor oameni care trebuie sa raspunda in fata legii pentru abuzurile lor si nu despre institutii, care, in continuare, trebuie consolidate si nu distruse", a conchis Basescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la mitingul de sambata din Piata Victoriei ca, dupa Traian Basescu, Klaus Iohannis "pastoreste" sistemul "statului paralel".