Social 2 Iunie 2018 14:40
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare cod galben de inundatii pe rauri din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj si Cluj, pana duminica dimineata.

Potrivit hidrologilor, "ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe aurile mici din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lapus, Somes – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Dej, Crasna – afluenti bazin mijlociu si inferior, judetele Maramures, Satu Mare, Sӑlaj si Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Tur, Somes – afluentii mici aferenti sectorului aval confluentӑ cu raul Lapus".

Atentionarea este in vigoare pana duminica la ora 09.00.

De asemenea, un cod galben de inundatii a fost emis si pentru rauri din judetele Bacau, Neamt, Harghita si Covasna.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Trotus, judetele Bacau, Neamt, Harghita, Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Ciobanus, Asau, Tazlaul Sarat", se arata in atentionare valabila sambata, in intervalul 13:20 - 23:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.