Social 15 Mai 2018 12:27
Un barbat care incerca sa introduca ilegal in tara peste 200 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur si fara documente legale a fost depistat de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta in P.T.F. Vama Veche.

Marti, in jurul orei 02.00 politistii de frontiera au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare in tara, pasagerilor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia - Romania, depistand in bagajul unui cetatean roman de 36 de ani nu mai putin de "220 grame bijuterii din metal galben (bratari, lanturi, inele, cercei si pandante), susceptibile a fi din aur, nedeclarate si fara a avea documente de provenienta sau autorizatie de a efectua operatiuni cu metale pretioase", se arata intr-un comunicat.

Persoana in cauza, cu domiciliul pe raza judetului Ialomita, a sustinut ca a achizitionat bijuteriile din Turcia, pentru a le comercializa in Romania, fara a detine documente de provenienta pentru bunurile transportate.

"Bijuteriile, in valoare de aproximativ 36.300 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, urmand a fi predate la Trezoreria Constanta, iar politistii de frontiera au sanctionat contraventional persoana in cauza cu amenda in cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicata", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.