Social 14 Mai 2018 17:46 de Clara Vacaru
Trei autoturisme electrice vor fi achizitionate de Primaria Cluj-Napoca, pentru a fi folosite de serviciul rutier al Politiei Locale, decizia a fost luata in sedinta de luni a Consiliului Local.

Potrivit directorul Politiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bontidean, pentru alimentarea masinilor va fi amenajat si un punct de incarcare.

"Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achizitionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017 - 2019, acestea urmand sa inlocuiasca trei masini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei masini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Politiei Locale a Primariei Cluj-Napoca. Vom amenaja si un punct de incarcare pentru aceste masini, fie in parking-ul de langa sediul Primariei, fie la Primaria veche. Primaria Cluj-Napoca este, din cate stiu, prima din tara care va avea in dotare masini electrice, nepoluante", a spus Marcel Bontidean.

La randul sau, primarul Emil Boc a declarat ca la fel s-a procedat si in cazul autobuzelor electrice, cand municipalitatea din Cluj-Napoca a fost prima din Romania care le-a introdus.

"Semnalul este pentru folosirea masinilor electrice care nu polueaza, sunt eficiente si reprezinta viitorul in materie de transport", a spus Boc.

Cele trei masini electrice vor fi cumparate prin licitatie, pretul urmand sa fie sustinut, pe langa sumele alocate din bugetul local si de prima de casare a trei autoturisme mai vechi, de 6.500 de lei pe masina, si de, ecotichet, in valoare de 45.000 de lei.

Parcul auto al Primariei Cluj-Napoca are in prezent in dotare 34 de autoturisme. De asemenea, la finalul lunii mai, Primaria Cluj-Napoca va pune in circulatie primele 11 autobuze electrice, achizitionate din fonduri elvetiene, acesta fiind un proiect mai vechi al municipalitatii care acum se concretizeaza.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.