Social 7 Mai 2018 16:28 de Clara Vacaru
Politistii au deschis dosar penal pe numele profesoarei de limba romana, in varsta de 36 de ani, de la Liceul teoretic din Faget, pentru presupusa savarsire a infractiunii de intretinere de relatii sexuale cu un minor, au declarat, luni, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis.

"In data de 4 mai, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie de 36 de ani (profesoara de limba romana - n.r.) ar fi intretinut relatii sexuale cu minor de 16 ani (elev in clasa a X-a - n.r.). A fost intocmit dosar penal pentru infractiunea de act sex cu un minor si in continuare, politia efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor comiterii faptei", a spus pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Alexandra Petrovici.

In paralel, Inspectoratul Scolar Judetean Timis a cerut, vineri, conducerii Liceului Teoretic din Faget, constituirea de indata a unei comisii disciplinare care sa stabileasca daca se adeveresc acuzatiile mamei unui licean de 16 ani, potrivit carora minorul ar fi avut o relatie de alta natura decat cea scolara cu profesoara de romana.

"Joi a venit la Inspectoratul Scolar mama unui elev de clasa a X-a de la Liceul Teoretic Faget, mi-a povestit ca a identificat niste mesaje pe whatsapp si ca considera ca fiul ei a avut o relatie cu un cadru didactic din liceu. Mesajele erau intre o persoana de sex masculin si una de sex feminin, dar nu apar nume de persoane pe care sa le putem identifica, nici cine catre cine a trimis mesajele. Parintele acuza ca ar fi vorba despre un cadru didactic titular la liceul din Faget, respectiv, de profesoara de limba romana. A depus o petitie la noi. (...). Am cerut de indata angajatorului, liceul din Faget, sa constituie o comisie de ancheta disciplinara in aceasta speta", a explicat sefa Inspectoratului Scolar Timis, Aura Danielescu.

Ea mai preciza ca daca in urma anchetei se va dovedi ca este vorba despre un cadru didactic, se vor lua masurile legale, de la avertisment pana la desfacerea contractului de munca, in functie de gravitatea faptei comise.

Citeste si:
Două fete de 13 și de 16 ani au murit într-un accident, în județul...
Două fete de 13 și de 16 ani...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.