Social 7 Mai 2018 13:17
Filiala Bucuresti a Uniunii Salvati Romania a initiat petitia ''Salvati Padurea Baneasa!'' prin care solicita autoritatilor renuntarea la proiectul de a construi un drum public prin mijlocul padurii.

"Sub pretextul rezolvarii problemelor cu care se confrunta locuitorii din cartierul Greenfield, autoritatile vor cu orice pret sa preia de la Romsilva drumul forestier folosit ca ruta alternativa de acces in zona si sa-l transforme in drum public. Numai ca problema pe care vor sa o rezolve autoritatile nu mai exista (sau cel putin are alte solutii decat traversarea padurii). In numeroase declaratii publice, dezvoltatorul Greenfield a aratat ca este in curs de solutionare a problemei, punand la dispozitia locuitorilor din zona trei solutii de imbunatatire a accesului spre si dinspre oras.

Prin urmare adevarata miza este cu totul alta, si anume dezvoltarea de noi zone rezidentiale in interiorul padurii. O data ce va exista (inca) un drum public, proprietarii din Padurea Baneasa vor putea construi in voie. Iar daca ne uitam la cine sunt cei care detin suprafete mari de teren in zona, vom vedea ca insistentele autoritatilor nu sunt deloc intamplatoare. Marii proprietari de padure sunt, asa cum presa a relatat in numeroase randuri, personaje controversate, cu un bogat istoric de retrocedari dubioase si afaceri imobiliare de zeci si sute de milioane de euro", arata USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.