Social 5 Mai 2018 20:40
Un subofiter in varsta de 22 de ani, de la o unitate militara din municipiul Focsani, a fost gasit mort in timp ce se afla in serviciul de paza.

Militarul avea gradul de caporal la Unitatea Militara 1470 din Focsani, iar sambata la amiaza s-a impuscat, fiind gasit decedat de colegi.

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza", maiorul Ion Dantis, ancheta a fost preluata de procurorii militari. De asemenea, la nivelul unitatii a fost constituita o comisie de cercetare a evenimentului, scrie Agerpres.

Militarul a fost testat psihologic in luna februarie a acestui an si a fost declarat apt pentru serviciul militar, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Potrivit sursei citate, soldatul Maricel Oanele a fost incadrat la Batalionul 81 LAROM "Alexandru cel Bun" Focsani in luna decembrie 2016, era necasatorit si nu a participat la misiuni in teatrele de operatii.

"Astazi, 5 mai, in jurul orei 13.55, in timpul executarii serviciului de paza la U.M. 01470 din Focsani, soldatul Oanele Maricel, incadrat la Batalionul 81 LAROM, s-a impuscat cu arma din dotare. Personalul unitatii a apelat imediat Serviciul Unic de Urgenta - 112, iar echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul militarului", se precizeaza in comunicatul MApN.

Pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, la nivelul unitatii a fost constituita o comisie administrativa, condusa de seful de stat major al Batalionului 81 LAROM, si a fost informat Parchetul Militar Vrancea, se mentioneaza in comunicatul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.