Social 2 Mai 2018 12:42
Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, a atins astazi un nou record al ultimilor trei ani si jumatate. Indicele a ajuns la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cat era luni, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
O valoare apropiata a acestuia a fost inregistrata pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Conform datelor BNR de la inceputul acestui an, ROBOR se afla la 2,05% in conditiile in care, in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

Valoarea indicelui la 6 luni, utilizat pentru a calcula dobanzile creditelor ipotecare, a ramas la 2,57% pe an. De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a stagnat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a ramas miercuri la 2,67% pe an, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.