Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca legea vaccinarii trebuie saconstituie o prioritate, fiind nevoie de un cadrul legislativ pentru binele copiilor.
"Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor nostri. Decizia parintilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie sa fie luata in urma informarii, in mod responsabil. Sa nu uitam ca prin vaccinare au fost eradicate multe boli si datorita vaccinurilor astazi nu mai avem poliomielita sau alte afectiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii.

Cred ca nu s-au facut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii. Pana la aparitia unui cadru legal, intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila"
, se arata in mesajul transmis de Sorina Pintea, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.