Japoneza Nabi Tajima, considerata cea mai varstnica persoana din lume, a murit sambata la varsta de 117 ani, a informat duminica un oficial japonez, citat de AFP si DPA.

Tajima a incetat din viata in jurul orei locale 20:00 (11.00 GMT), pe insula sa natala Kikai, din regiunea Kagoshima, a declarat Yoshiyuki Susumu, un responsabil din cadrul Ministerului Sanatatii. Moartea sa a survenit din cauze naturale, a adaugat oficialul, precizand totodata ca Tajima fusese spitalizata din luna ianuarie.

Nascuta pe 4 august 1900, aceasta japoneza extrem de longeviva a avut peste 160 de descendenti, scrie Agerpres.

Tajima devenise cea mai varstnica persoana din lume in septembrie 2017, dupa moartea jamaicancei Violet Brown, tot la varsta de 117 ani, potrivit presei japoneze.

Cu toate acestea, Cartea Recordurilor nu o recunoscuse inca pe Tajima drept decana de varsta a omenirii, anuntand in schimb pe 10 aprilie ca acest titlu ii revine japonezului Masazo Nonaka, in varsta de 112 ani.

Japonia, cunoscuta pentru speranta ridicata de viata a locuitorilor sai, se poate lauda ca fiind tara mai multor decani de varsta, printre care Jiroemon Kimura, decedat in iunie 2013 la varsta de 116 de ani, sau Sakari Momoi, care a murit in luna iulie 2015 la 112 de ani.

In Japonia au fost inregistrati anul trecut aproximativ 68.000 de centenari, potrivit statisticilor oficiale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.