Inspectia Judiciara a anuntat miercuri ca a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Inspectia Judiciara a anuntat, miercuri, ca a inceput actiunea disciplinara fata de sefa Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, urmand ca CSM sa decida in ce fel va raspunde aceasta. Inspectorii judiciari spun ca Kovesi a savarsit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, dupa ce si-ar fi desemnat consilierul judecator sa faca controale la doua servicii teritoriale, informeaza News.ro.

(...) A incalcat cu stiinta dispozitiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se refera la competenta de a dispune si a efectua controlul tematic, (...) prin desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, aflat intr-o vadita stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la doua servicii teritoriale”, arata Inspectia Judiciara.

Inspectorii mai spun ca, prin acest fapt, sefa DNA si-a incalcat atributiile.

De asemenea, arata Inspectia Judiciara, prin incalcarea regulamentului si desemnarea unui magistrat aflat in incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalitatii, impartialitatii si regulilor fundamentale si prestigiului si credibilitatii actului de justitie in infaptuirea caruia a fost implicata Directia Nationala Anticoruptie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.