Trupurile celor trei turisti din Iasi, disparuti de mai multe zile in Masivul Fagaras, au fost gasite miercuri de salvamontisti, dupa ce initial fusesera vazute din elicopterul care survola zona.

"Cel de-al treilea turist a fost observat la mica distanta de primul localizat marti, dupa ce elicopterul a survolat Masivul Fagaras. Miercuri, cand a inceput actiunea de recuperare a celorlalti doi, a fost vazut si cel de-al treilea. Echipa de salvamontisti si cea cu elicopterul care au inceput miercuri dimineata operatiunea de recuperare fac tot posibilul ca cele trei persoane sa fie aduse, miercuri, la baza muntelui. Este o interventie foarte dificila avand in vedere ca acestea se afla pe versanti diferiti si trebuie ca salvamontistii sa coboare cu troliul pentru a recupera trupurile turistilor'', a declarat, pentru Agerpres, vicepresedintele CJ Brasov, Adrian Gabor, coordonatorul Salvamont Brasov.

Conform acestuia, trupurile celor trei turisti vor fi aduse la baza muntelui, in zona Sambata de Sus, urmand ca medicii legisti sa stabileasca cauza deceselor.

Cei trei turisti din Iasi, disparuti in Masivul Fagaras, sunt barbati cu varsta de 62, 64 si, respectiv, 18 ani. Disparitia lor a fost sesizata la inceputul lunii aprilie de catre un preot de la Manastirea Breaza, de langa Fagaras, care a anuntat ca o masina cu care cei trei barbati au ajuns in zona sta nemiscata de cateva zile. Cautarile turistilor au inceput saptamana trecuta, dar vremea nefavorabila si avalansele din ultima perioada nu au permis ca salvamontistii si jandarmii montani sa actioneze in fiecare zi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.