Social 7 Aprilie 2018 10:49
 Arhiereul Teodosie Petrescu va veni de pe mare, in Noaptea de Inviere, la bordul unei ambarcatiuni cu motor ce va acosta pe faleza din Constanta, in zona Cazinoului, pentru a imparti lumina credinciosilor ce vor fi prezenti la Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel.
"Si in acest an, o delegatie a Patriarhiei Romane va aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim, sambata seara, iar pe Aeroportul Henri Coanda vor fi reprezentanti ai tuturor eparhiilor care vor lua lumina si o vor duce in localitatile lor. Lumina Invierii va veni si in acest an la Constanta pe mare, dupa care va avea loc o scurta procesiune pana in parcul Catedralei Arhiepiscopale, acolo unde va fi oficiata Slujba de Inviere", a declarat Teodosie, potrivit Agerpres.

Arhiepiscopul tomitan a facut referire la simbolistica scenariului introdus de el in ultimii ani in Slujba de Inviere oficiata la Constanta, sugerand ca semnifica increstinarea anticei provincii Scythia Minor de catre Apostolul Andrei, anuntand totodata ca sambata noaptea va ajunge cu lumina la mal in jurul orei 23,45, dupa care va merge in Parcul Catedralei.

"Noi mergem cu lumina pe apa sa o aducem, asa cum a adus-o Sfantul Apostol Andrei, sa o aducem pe malul marii si sa o aducem in procesiune. Ma asteapta sobor de preoti si de diaconi pe malul marii, unde voi cobori din barca cu Lumina si voi veni aici ca sa dam Lumina chiar inaintea acestui loc pregatit pentru slujire din parcul Catedralei"
, a mai afirmat arhiepiscopul Teodosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.