Potrivit unui comunicat al DIICOT, sotii Dumitru si Silvia Bumbu, in varsta de 70, respectiv 58 de ani, au fost retinuti pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, urmand a fi prezentati Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Procurorii sustin ca, incepand cu vara anului 2017, Dumitru si Silvia Bumbu au adapostit la domiciliul lor din municipiul Sebes, judetul Alba, un barbat in varsta de 66 de ani, pe care, prin constrangere si profitand de starea de vulnerabilitate a acestuia, l-au fortat sa munceasca in gospodarie si sa cerseasca, tinandu-l in stare de sclavie.

Omul a venit la sotii Bumbu in luna iunie a anului trecut, pentru a recupera niste bani pe trebuia sa ii primeasca, iar acestia l-au legat cu lanturi si l-au ascuns intr-un grajd din gospodarie. Cei doi l-au lovit pe barbat de nenumarate ori, cu lanturi si cu batele si l-au obligat sa munceasca pana la epuizare in curtea lor. Din cand in cand, omul era dus si la cersit, in fata unor biserici, unde "stapanii" sai in supravegheau, pentru a se asigura ca nu le iese din cuvant.