In timpul serviciului religios, papa a vorbit posomorat despre complacere si reinnoire.

"Credinciosul de astazi a cedat unei realitati care il face sa creada ca nu poate face nimic pentru a depasi nenumaratele nedreptati pe care multi dintre fratii sai le indura personal", a spus Pontiful, potrivit Agerpres.

El ''a intrat intr-o rutina opresiva care l-a privat de memorie", a spus papa Francisc, adaugand ca sarbatorile de Paste sunt tocmai unele de "reinnoire a credintei ca Dumnezeu intra... punand la incercare determinismul nostru monoton si paralizant. "

Opt adulti au fost botezati la slujba de sambata, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou in Italia dupa ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Masurile de securitate au fost mai stricte decat de obicei la slujba de sambata, dupa ce politia italiana a efectuat in cursul saptamanii patru raiduri impotriva unor sustinatori suspecti ai unor grupari teroriste islamiste si a arestat sapte persoane avand legaturi cu un cetatean tunisian care a efectuat un atac cu un camion in Berlin.

Duminica, papa Francisc va prezida Sfanta Liturghie, iar la incheierea celebrarii euharistice va adresa Cetatii si Lumii ("Urbi et Orbi") traditionalul mesaj de Pasti si Binecuvantarea apostolica.