Social 31 Martie 2018 18:52 de Clara Vacaru
Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), deputatul Dan Barna, crede ca peste un milion de romani vor sustine initiativa partidului "Fara penali in functii publice", care urmareste modificarea articolului 37 din Constitutie, care reglementeaza dreptul de a fi ales.

"Sub bucuros sa vad ca sunt deja cetateni care vin si doar la intrebarea 'ce se intampla aici?', 'semnaturi pentru fara penali', 'unde semnez?' Inseamna ca ceea ce presupuneam noi ca exista in societate, o asteptare la decenta, se regaseste si in reactia oamenilor. (...) E bine. Sunt optimist ca in zilele si lunile urmatoare, e o campanie care dureaza sase luni, vom reusi sa depasim pragul minim de 500.000 de semnaturi, eu am declarat sincer, cred ca trebuie sa trecem de un milion, pentru ca este o tema majora pentru Romania", a declarat sambata, Dan Barna.

Liderul USR a fost prezent inca de la primele ore ale diminetii, la Sibiu, la lansarea campaniei "Fara penali in functii publice". USR Sibiu a inceput strangerea de semnaturi pentru aceasta campanie.

Initiativa USR are ca scop modificarea articolul 37 din Constitutie care reglementeaza dreptul de a fi ales, prin adaugarea unui nou alineat: "(3) Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.