Social 26 Martie 2018 17:10 de Clara Vacaru
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a notificat Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Reactia vine ca urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie, iar "MAE considera ca atacul de la Salisbury reprezinta o amenintare la adresa securitatii colective si a dreptului international", potrivit Agerpres.

Conform concluziilor, Consiliul European "este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit careia este foarte probabil ca Federatia Rusa sa fie responsabila de atac si cu faptul ca nu exista alta explicatie plauzibila".

"Precizam ca, in solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozitiilor Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei", subliniaza MAE.

Moscova a negat ca ar avea vreo implicare in otravirea, la data de 4 martie, a fostului dublu spion rus Serghei Skripal si a fiicei sale, in primul atac cunoscut cu un agent neurotoxic in Europa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Marea Britanie a expulzat 23 de cetateni rusi in urma acestui scandal, iar Moscova a reactionat imediat expulzand un numar similar de britanici.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.