In cadrul studiului, au participat nu mai putin de 960 de persoane, cu varste cuprinse intre 58 si 99 de ani, care au completat un chestionar referitor la alimentatia lor.
Pe parcursul a cinci ani, s-au realizat si diverse teste pentru a li se evalua capacitatile cognitive si pentru a face o legatura intre dieta lor si functionarea creierului, luandu-se in calcul varsta, sexul, educatia, activitatile cognitive si fizice, scrie csid.ro.
Concluzia la care s-a ajuns a fost ca persoanele care au consumat legume cu frunze verzi de cel putin doua ori pe zi au avut un declin cognitiv mai mic decat cei care au mancat mai putine sau deloc.
De asemenea, cercetatorii au constat ca participantii la studiu care au consumat salata au dobandit abilitatile mentale ale unei persoane cu 11 ani mai tinere.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Uneori prieteniile încheiate dor mai tare decât despărțirile romantice
Sursa: garbo.ro
-
Cum arăta Denise Rifai la începutul carierei sale în televiziune. Vedeta este...
Sursa: kudika.ro