In cadrul studiului, au participat nu mai putin de 960 de persoane, cu varste cuprinse intre 58 si 99 de ani, care au completat un chestionar referitor la alimentatia lor.
Pe parcursul a cinci ani, s-au realizat si diverse teste pentru a li se evalua capacitatile cognitive si pentru a face o legatura intre dieta lor si functionarea creierului, luandu-se in calcul varsta, sexul, educatia, activitatile cognitive si fizice, scrie csid.ro.
Concluzia la care s-a ajuns a fost ca persoanele care au consumat legume cu frunze verzi de cel putin doua ori pe zi au avut un declin cognitiv mai mic decat cei care au mancat mai putine sau deloc.
De asemenea, cercetatorii au constat ca participantii la studiu care au consumat salata au dobandit abilitatile mentale ale unei persoane cu 11 ani mai tinere.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro