Social 2 Martie 2018 11:30
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de precipitatii mixte si polei, ninsori moderate cantitativ si strat consistent de zapada, intensificari ale vantului.

Pana duminica la ora 10:00, "temporar vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi si perioade in care se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ploaie cu depunere de polei, in special in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Banat si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, indeosebi in sud-vestul tarii, iar in zona Muntilor Banatului si in cea de vest a Carpatilor Meridionali se va depune strat nou de zapada mai consistent.

Temporar intensificari ale vantului vor fi in sudul Banatului, unde rafalele vor atinge in general 55...60 km/h, precum si in zona montana inalta, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Unele intensificari ale vantului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi si in regiunile extracarpatice", arata meteorologii.

Atentionari nowcasting, in vigoare vineri

Pana la ora 12.20, in judetele Mehedinti si Dolj se vor inregistra precipitatii mixte si polei.

Pana la ora 13:00, in judetele Hunedoara, Arad si Giurgiu (Giurgiu, Baneasa, Fratesti, Oinacu, Vedea, Stanesti, Daia, Putineiu, Gaujani, Malu, Slobozia, Gostinu, Gogosari) vor fi precipitatii mixte si polei.

Pana la ora 14:00, in judetul Caras-Severin (Moldova Noua, Pojejena, Sichevita, Sasca Montana, Lapusnicu Mare, Dalboset, Ciclova Romana, Garnic, Sopotu Nou, Carbunari, Naidas) se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze care vor depasi temporar 60...70 km/h, iar ca fenomene asociate - precipitatii mixte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.