Social26 Februarie 201810:16

Lectura de 2 minute

CFR Calatori informeaza ca in contextul temperaturilor foarte scazute si a avertizarilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, la nivelul sucursalelor Bucuresti, Galati, Brasov, Constanta si Craiova s-au instituit Comandamente de Iarna.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanta – Mangalia, Constanta – Medgidia – Tulcea Oras si Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numarul trenurilor, traficul de calatori intre aceste localitati urmand sa fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri si pe rutele Caracal-Corabia, Rosiori Nord – Turnu Magurele si Rosiori Nord – Zimnicea.

Pentru preintampinarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara, CFR Calatori a luat masuri suplimentare: asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva si pregatirea materialului rulant pentru circulatie in conditii de iarna; suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea personalului necesar pentru deszapezirea unitatilor proprii (revizii, depouri, etc); pregatirea suplimentara a garniturilor si verificarea acestora inainte de plecarea la drum.

In functie de evolutia vremii si a temperaturilor foarte scazute ce au implicatii asupra infrastructurii feroviare si asupra functionalitatii materialului rulant, pot sa apara si alte modificari in programul de circulatie a trenurilor de pasageri, informeaza CFRcalatori.

CFR recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa se informeze despre conditiile meteo si sa solicite informatii despre eventualele intarzieri si posibilele modificari survenite in circulatia trenurilor la personalul nostru din gari sau: numerele de telefon de la garile CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la sectiunea Informatii telefonice, 021.319.0358 – Biroul Relatii cu Publicul din Gara de Nord Bucuresti; in aplicatia INFO TREN IN CIRCULATIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceti numarul trenului in casuta indicata si click pe Informatii tren. Obtineti informatii in timp real despre opriri, intarzieri, minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire; verificati tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut in minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;

Citeste si:
Un tanar nevazator a fost umilit de catre un controlor CFR
Un tanar nevazator a fost...

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor achizitionate si neutilizate (fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva), conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern.

Personalul de tren va oferi nformatii calatorilor despre legaturile existente in aceasta situatie. De asemenea, CFR Calatori si CFR Infrastructura tin legatura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs pentru a se putea lua cele mai bune masuri pentru asigurarea conditiilor optime de calatorie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.