Fetita de noua ani din localitatea Bohotin, comuna Raducaneni, care suferea de cancer renal si ai carei parinti au refuzat sa o mai trateze a murit.

Fata suferea de cancer renal in faza avansata inca de la varsta de doi ani. Atunci a fost diagnosticata cu nefroblastom cu histologie nefavorabila, forma tumorala care a recidivat de-a lungul anilor, desi a fost operata.

"(...) Pe 14 februarie a murit copilul din Raducaneni. Fata se afla in atentia noastra din cursul anului trecut. Copilul era diagnosticat cu o tumora grava. In ultima perioada, tratamentul operator nu era posibil. De asemenea, nici transplantul de celule stem", a declarat vineri, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Tiberiu Bantas, pentru Agerpres.

Citeste si: Doi parinti din Iasi refuza sa isi opereze copilul bolnav de cancer: Se poate sa ii ia organele / VIDEO

La inceputul lunii ianuarie, din cauza gravitatii bolii copilului, DGASPC a dispus efectuarea ingrijirilor paliative la domiciliu, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Desi la debutul bolii parintii s-au implicat in asigurarea tratamentului si ingrijirii copilului, in ultimul an au refuzat chimioterapia de linie 3 sau internarea in spital, motivand ca medicii vor sa vanda organele copilei.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu anul trecut si a efectuat o ancheta in cazul fetitei bolnave de cancer. Parintii au motivat in repetate randuri ca refuza efectuarea unei interventii chirurgicale si spitalizarea copilului de teama ca nu cumva sa ii fie "furate si vandute" organele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.