Scriitorul Mircea Cartarescu a primit unul dintre cele mai mari premii literare germane, Premiul "Thomas Mann" pentru Literatura, in 2018.

"Tocmai am primit, cu mare emotie, vestea ca sunt castigatorul Premiului Thomas Mann pentru literatura in 2018, unul dintre cele mai importante premii germane. Sunt foarte recunoscator juriului, ca si Academiei Bavareze si orasului Lubeck, care-mi vor acorda acest premiu", a scris Cartarescu marti pe Facebook.

Premiul in valoare de 25.000 de euro va fi inmanat pe 17 noiembrie, in cadrul unei ceremonii care se va desfasura la Teatrul Lubeck.

Jurul a motivat alegerea lui Mircea Cartarescu, precizand ca scriitorul a devenit "cea mai importanta voce din literatura romaneasca mai intai prin volumele sale de poezie, apoi prin romane, povestiri si eseuri, cu trilogia sa romantica neobisnuita, polifonica ‘Orbitor’, scriitorul inscriindu-se in literatura mondiala", potrivit stirileprotv.ro.

Premiul este acordat in comun de orasul hanseatic Lubeck si de Academia de Arte Frumoase din Bavaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.