13 persoane, membre ale unei secte religioase, au fost arestate de autoritatile din Brazilia, fiind suspectate de sclavie, trafic de persoane si spalare de bani. 

Liderii bisericii cunoscute sub numele de "Comunitatea Evanghelica a lui Iisus, Adevarul care Marcheaza", sunt acuzati ca au adunat 6.000 de adepti, pe care i-au transformat in sclavi, le-au confiscat obiectele valoroase si i-au obligat sa munceasca pe gratis.

Autoritatile se afla pe urmele altor noua membri, inclusv liderul sectei, cunoscut sub numele de "parintele Cicero".

Potrivit cercetarilor, se pare ca personele vulnerabile erau vizate in mod special. Ele erau convinse sa isi paraseasca familiile si sa inceapa o viata noua, la tara.

Intrucat secta sustinea ca este egalitarista, adeptii erau convinsi sa predea averea comunitatii.

Oamenii erau dusi la ferme din afara orasului si obligati sa munceasca fara sa fie platiti. Cand mergeau in oras, erau insotiti de membri ai sectei.

"Realitatea este asta, este manipularea mintii. Ei iti pot reseta complet viata, te pot face sa-ti lasi familia. Cand am deschis ochii era prea tarziu", a declarat unul dintre adepti, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Politiei, liderii sectei au folosit profiturile pentru a-si achizitiona case si masini de lux.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.