"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Regatului Suediei ca, in conformitate cu datele prezentate de Institutul Meteorologic si Hidrologic local, pentru regiunile Gävleborg si Västernorrland a fost emis cod portocaliu de ninsoare, cu afectarea circulatiei auto.

Pentru alte regiuni, afectate de ninsoare si vant puternic, s-a emis cod galben: Dalarna, Örebro, Värmland, Västmanland, Uppsala si Jämtland. Regiunile Jämtlandsfjällen si Lapplandsfjällen.

Informatii suplimentare pot fi consultate aici.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Suediei: +46.736.985.463", se arata intr-un comunicat.