Secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat sambata la Varsovia ca SUA considera ca este responsabilitatea Rusiei sa abordeze problema utilizarii de arme chimice in Siria. 

"Armele chimice ... sunt folosite pentru a lovi populatia civila cea mai vulnerabila - copiii in Siria. Consideram Rusia responsabila pentru abordarea acestei probleme. Ei sunt aliatul Siriei", a afirmat responsabilul american, in timpul unei vizite in Polonia, potrivit agerpres.ro.

Rex Tillerson a afirmat de asemenea ca SUA se opun proiectului gazoductului Nord Stream 2 care va lega Rusia de Germania pe sub Marea Baltica deoarece considera ca acesta va submina securitatea energetica a Europei.

"Ca si Polonia, SUA se opun proiectului de gazoduct Nord Stream 2. Consideram ca aceasta submineaza stabilitatea si securitatea energetica totala a Europei", a declarat Tillerson in cadrul unei conferinte de presa la Varsovia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.