Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a comemorarii victimelor Holocaustului, in care isi exprima solidaritatea cu supravietuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, precizand ca sustine educarea tinerei generatii in spiritul drepturilor si libertatilor omului.

"Ziua Internationala a comemorarii Holocaustului este un moment de reflectie cu privire la consecintele tragice pe care manifestarile de tip extremist le au asupra valorilor solidaritatii umane, ale democratiei si ale respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale", se precizeaza intr-un comunicat al MAE transmis sambata, potrivit agerpres.ro.

Ministerul Afacerilor Externe arata ca sustine pe deplin eforturile de educare a tinerei generatii in spiritul drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, astfel incat tinerii sa inteleaga consecintele actiunilor discriminatorii, antisemite si rasiste.

"Promovarea diversitatii, a respectului fata de celalalt, a egalitatii de sanse, reprezinta principii esentiale pentru dezvoltarea unei societati democratice. Ministerul Afacerilor Externe isi reafirma hotararea de a contribui, in continuare, prin instrumentele diplomatiei, la consolidarea instrumentelor legislative si institutionale apte sa previna si sa sanctioneze antisemitismul, precum si oricare alte manifestari de rasism, xenofobie, discriminare rasiala si intoleranta", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.