Presedintele PSD Liviu Dragnea si primarul Capitalei Gabriela Firea au transmis mesaje de condoleante dupa decesul istoricului Neagu Djuvara.

"#Romania a pierdut astazi una dintre cele mai mari valori! Un intelectual desavarsit, Neagu Djuvara reprezinta un reper de moralitate si civism, un om care s-a luptat intreaga sa viata pentru interesele Romaniei si ale romanilor.

Dumnezeu sa-l odihneasca!", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

"A plecat dintre noi, la venerabila varsta de 101 ani, istoricul, scriitorul si diplomatul Neagu Djuvara, o personalitate remarcabila, contemporana cu toate evenimentele importante ale istoriei recente, incepand cu Marea Unire de la 1918 si terminand cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

In semn de profund respect pentru viata si activitatea sa, cu ocazia implinirii a 100 de ani, domnului Neagu Djuvara i-a fost decernat titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti.

Ma alatur celor care deplang aceasta ireparabila pierdere si transmit sincere condoleante familiei.

Dumnezeu sa-l aiba in paza!", a scris primarul Capitalei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.