Plutonierul Florin Oprea, care si-a injunghiat mortal concubina intr-un coafor din Titu, a fost retinut pentru 24 de ore. El s-a prezentat miercuri instantei cu propunere de arestare preventiva, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Update 16.10- Plutonierul Florin Oprea, care si-a injunghiat mortal concubina intr-un coafor din Titu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Militar, au declarat, miercuri surse judiciare.

Oprea va fi dus in Arestul IPJ Dambovita.

Militarul si-a recunoscut fapta

Incidentul s-a produs pe fondul geloziei. Barbatul a intrat in coafor si-a injunghiat iubita, apoi a sunat la 112 si a anuntat ce a facut. El s-a dus singur la sediul Politiei Titu.

Femeia in varsta de 25 de ani, a fost dusa la Spitalul din Titu, dar doctorii nu i-au mai putut salva viata.

Conform IPJ Dambovita, femeia nu reclamase niciodata violente din partea concubinului.

Barbatul are 35 de ani, este din localitatea damboviteana Lunguletu si este plutonier specialist in grupa reparatii si conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Targoviste.

Militarul si-a recunoscut fapta, spunand ca ii pare rau, dar femeia avea mai multe aventuri.

Militarul, suspendat din functie

Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca plutonierul Florin Oprea va fi suspendat din functie, in conformitate cu prevederile art. 89 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Barbatul participase si la o misiune in Afganistan.

''Plutonierul Florin Oprea, specialist in grupa reparatii si conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Targoviste, a fost arestat marti, dupa ce s-a predat la sediul Politiei Titu. Subofiterul este angajat al MApN din anul 2009, perioada in care a avut un comportament normal, nefiind implicat in alte evenimente. A trecut toate testarile psihologice la care a fost supus conform normelor in vigoare. Ultima dintre aceste testari a fost efectuata in data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divortat si are 2 copii. Institutia militara va colabora cu toata deschiderea si cu maxima operativitate cu organele de ancheta competente in stabilirea circumstantelor producerii acestui tragic eveniment'', informeaza sursa citata.

Citeste si:
Un preot dintr-o biserică din Franţa a fost înjunghiat chiar în...
Un preot dintr-o biserică din...

MApN precizeaza ca, in conformitate cu prevederile legale privind statutul cadrelor militare, subofiterul va fi suspendat din functie ''pe perioada in care, fiind in stare de arest preventiv, este urmarit penal, trimis in judecata, ori este judecat de catre instantele judecatoresti''.

''Pe perioada suspendarii din functie, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apararii Nationale. Potrivit aceluiasi articol de lege, "cadrele militare condamnate prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la o pedeapsa privativa de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din functii, se trec in rezerva incepand cu data suspendarii"'', adauga sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.