Premierul interimar Mihai Fifor a decis demiterea sefului Politiei Romane, chestorul Bogdan Despescu, si numirea pe o perioada de sase luni in aceasta functie a chestorului Catalin Ionita, directorul DGA din cadrul MAI.

"Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astazi (miercuri - n.r.) decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane, cu rang de secretar de stat. Totodata, premierul interimar a semnat decizia de imputernicire, pentru o perioada de sase luni, in functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Catalin Ionita", potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa citata precizeaza ca ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, si vor intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.