Cei cateva zeci de sibieni care au participat luni, timp de 15 minute, la un protest mut, in fata sediului PSD, au purtat afise pe care si-au trecut dorintele, intr-un mod inedit, rescriind poezia lui Mihai Eminescu, "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie".

Unul dintre protestatari a afisat mesajul "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie? Normalitate", insotit de doua bilete de tren, dus-intors, pe ruta Sibiu-Bucuresti, in ziua de 20 ianuarie, pe care le-a numit "bilete catre normalitate", facand referire la protestul din data respectiva, din Capitala, anuntat pe retelele de socializare.

Alt protestatar a scris: "Dulce Romanie, nu ma fa sa plec. Imi iubesc tara si aici vreau sa muncesc!"

De pe alte coli de hartie protestatarii au transmis ca doresc tarii "Sa te insanatosesti. Daca tu esti bine, si noi suntem", "Fara coruptie", "Iti doresc sa ai oamenii pe care ii meriti si care sa te merite" sau "Imi doresc si mie: Sa scapam odata, deplin, de hotie."

Membrii comunitatii de pe Facebook "Va vedem din Sibiu" au dorit astfel ca cel de al 20-lea protest al lor sa rescrie "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie", chiar in ziua comemorarii poetului national Mihai Eminescu, in anul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.