Medicul Mihai Lucan a depus plangere penala impotriva deputatului Emanuel Ungureanu la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe care il acuza de compromiterea intereselor justitiei in dosarul instrumentat impotriva sa de DIICOT.

Deputatul Emanuel Ungureanu este acuzat ca a dezvaluit intentionat si in mod tendentios jurnalistilor informatii trunchiate, pentru a crea o „presiune mediatica asupra instantelor de judecata” si ca sa „asigure succesul acuzarii”, spun surse judiciare, citate de Mediafax.ro. Asta reiese din plangerea depusa de de medicul Lucan la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

In plangerea depusa de Mihai Lucan prin intermediul avocatilor se arata ca mai multe informatii pe care deputatul USR le-a furnizat procurorului DIICOT Marian Delcea se bazau, de fapt, pe „analize proprii” ale unor informatii primite din diverse surse. Mai apoi, datele au fost prezentate presei, inainte ca avocatii sa ia la cunostinta faptul ca Ungureanu a fost audiat.

Aceste elemente pot fi dovedite, dupa cum se mentioneaza in plangere, prin compararea declaratiilor regasite in presa cu cele date de Emanuel Ungureanu la DIICOT.

Citeste si: Emanuel Ungureanu, denuntatorul medicului Lucan, audiat la DIICOT: "Profesorul Lucan lua mita si din aerul din institut"


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.