Dumitru Coarna, iderul sindicatului politistilor, recunoaste ca intrarea acestuia in Politie a fost o greseala, dar a subliniat ca evaluarea psihologica a politistilor este una standard, nu personalizata.

"E un om care, din intamplare, din greseala, a ajuns in Politie. Putea sa fie un profesor, un medic, oricine”, spune Dumitru Coarna, care considera ca practic este imposibil sa fie depistate toate problemele, inainte de a face angajari. „Ar trebui sa avem aparate ultraperformante, care sa masoare cat de intregi la minte suntem cu totii”, a declarat Coarna, subliniind ca „lucrurile subiective nu le putem controla”.

Am ramas interzis. nici nu concepeam asa ceva si nu cred ca un om intreg la minte poate sa conceapa ca un politist poate sa fie capabil sa comita aceasta infractiune. Dumnezeule! Se intampla, din pacate!”, a mai spus Dumitru Coarna, la Digi24. Informatia a plecat de la Brigada Rutiera, care i-au anuntat pe colegii de la Serviciul Omoruri.

Pe de alta parte, liderul de sindicat crede ca politia l-ar fi prins oricum pe suspect, chiar daca nu ar fi existat imaginile de pe camerele de supraveghere, insa admite ca utilizarea monitorizarii video este de mare folos in anchete.

Sindicalistul a precizat ca nu cunoaste identitatea suspectului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.