Fostul presedinte Ion Iliescu si sotia sa, Nina, au anuntat ca sunt in doliu, dupa ce o persoana foarte apropiata lor a murit.

Este vorba despre Andrei Alexandru, fostul sau consilier, dar si membru al PSD, care a murit pe 4 ianuarie.

Mesajul lui Ion Iliescu:

A incetat din viata, dupa o suferinta prelungita, ANDREI ALEXANDRU, consilier al presedintelui Senatului Romaniei.

Membru al Partidului Social Democrat, Andrei Alexandru a fost o prezenta activa in dezbaterile politice, permitandu-si de-a lungul anilor chiar si pozitii adeseori incomode si perceptii nu totdeauna agreabile. Era o fire permanent nelinistita, dar activa in disputele de idei, pe teme politice la zi.

A lasat in urma o familie indurerata, careia i-a fost devotat.

Eu l-am apreciat intotdeauna pentru spiritul sau combativ, pentru angajamentul sau constant in disputele politice, pentru modestia sa in viata personala si in comportamentul civic.

Personal, am avut o relatie apropiata cu Andrei Alexandru, apreciindu-i angajamentul politic si implicarea in disputele de idei. A fost, totodata, un apropiat al familiei noastre, manifestand o prietenie constanta, indiferent de imprejurari, lucru pe care l-am apreciat impreuna.

Ne-a parasit un prieten, pe care l-am pretuit si caruia ii vom pastra o calda amintire.

Condoleante familiei indurerate.

Dumnezeu sa-l odihneasca .

Nina si Ion Iliescu.”


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.