Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a reactionat, vineri, pe Facebook, in urma informatiilor privind audierea sa la DIICOT joi seara, in dosarul medicului Mihai Lucan

Florian Bodog spune ca, in calitate de ministru al Sanatatii, a colaborat institutional cu magistratii DIICOT inca din faza cercetarii deschise impotriva profesorului Mihai Lucan.

"In cursul zilei de ieri, am dat declaratii complete, in calitate de martor, in acest dosar. Ca de fiecare data, am raspuns favorabil demersurilor justitiei si voi continua sa fac acelasi lucru ori de cate ori sunt solicitat, ca ministru, dar si ca cetatean. Deoarece exista o ancheta in curs am datoria si responsabilitatea unui comportament discret, prudent si rezervat. Voi sprijini pe cai institutionale, in masura competentelor de care dispun, aflarea adevarului in acest caz, ca si in celelalte dosare din Sanatate", a scris Bodog.

Bodog a adus aceste clarificari dupa ce presa a scris, vineri dimineata, ca el a fost audiat joi seara la DIICOT. Bodog fusese citat pentru diineata de joi la DIICOT, insa citatia nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea sa fie reprogramata.


Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a facut un denunt in acest dosar, afirma miercuri ca actualul ministru al Sanatatii ar fi intervenit in timpul unui control la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si ca intre Mihai Lucan si Florian Bodog exista o legatura de rudenie.

Florian Bodog, impreuna cu functionari de la Casa de Asigurari, impreuna cu Hirtea - consilierul sau, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT functionari de la Casa de Asigurari sa fie cazati la un hotel de cinci stele din Cluj, cu incalcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a facut cu complicitatea managerului Spitalului Judetean din Cluj, Petru Susca, care a Afacut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant sa intre in faliment, ca sa il transforme intr-o sectie. Actualul ministru a vorbit cu Hirtea ca sa vorbeasca cu Susca si sa aranjeze ca acei oameni sa stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legaturi foarte vechi cu familia Lucan. Are legaturi cu familia Lucan printr-o relatie de nas”, a adaugat deputatul.

Citeste si:
PLN cere audierea în Parlament a președintelui ASF pe tema...
PLN cere audierea în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.