Presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, va fi inmormantat joi, 28 decembrie, pe Aleea Academicienilor din Cimitirul Belu.

Miercuri, 27 decembrie, sicriul cu trupul neinsufletit al acad. Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul prestigiosului for.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Academiei Romane, presedinte al Academiei Romane din 2014, Ionel Valentin Vlad a decedat duminica, dupa o grea suferinta, "purtata cu demnitate si discretie".

Nascut pe 22 septembrie 1943, Ionel Valentin Vlad, a urmat cursurile Liceului "I.L. Caragiale" din Bucuresti, apoi pe cele ale Facultatii de Fizica din Universitatea Bucuresti.

De profesie inginer electronist, ionel Valentin Vlad s-a specializat in domeniul laserelor si holografiei, aprofundand acest domeniu la Universitatea Paris VI. Si-a sustinut teza de doctorat "Metode de prelucrare a informatiei in holografia conventionala si in timp real" sub coordonarea celebrului profesor Gheorghe Cartianu si a obtinut titlul de doctor inginer.

A fost, vreme de peste 50 de ani, cercetator la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Magurele, unde a infiintat si condus Laboratorul de Holografie din cadrul Sectiei Lasere.

Vicepresedinte al Academiei Romane in perioada 2010-2014, a fost ales presedinte al acestui for in Adunarea Generala din 3 aprilie 2014.

"Ca presedinte al Academiei Romane, timp de 3 ani si 8 luni, si-a dorit ca Academia Romana, cel mai inalt for cultural si stiintific al Romaniei, sa ramana intotdeauna un bun sfatuitor si sa aduca speranta oamenilor. Membrii Academiei Romane sunt profund indurerati! Dumnezeul sa-l primeasca in lumina si sa-l odihneasca in pace!", potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.